Företaget


ramslok.se är en avknoppning av Forshems Gästgivaregård AB vilken är Sveriges äldsta gästgivaregård och ligger på foten till Kinnekulle. Sedan 1991 har det serverats ramslök i alla dess former och maträtter på gästgivaregården och gäster har hittat vägen hit för att njuta av den milda vitlökssmaken på inte minst ramslökssoppan. Det var i gästgivaregårdens kök som ramslökssoppan först såg dagens ljus för mer än 30 år sedan. För tusentals gäster har det blivit en tradition att besöka Kinnekulle tidigt på våren då ramslöken på sina ställen täcker stora ytor av bergets många vackra lundar. Ett säkert vårtecken som ofta kompletteras med en tallrik Ramslökssoppa på Gästgivaregården!

Vi säljer nyplockad ramslök direkt till några stora grönsaksgrossister. Säsongen är kort och varar vanligtvis mellan april - juni. En del av ramslöken förädlar vi till främst ramslöksolja och ramslöksvinäger, vilka säljs via vår hemsida ramslok.se

Ramslök från Kinnekulle är vildväxande, inte odlad. Vi har avtal med några markägare och plockar ramslöken för hand på områden där den inte är fridlyst, vilket är några få på berget.

Vi använder mycket ramslök för att framställa ramslöksoljan, därför är vår olja otroligt klorofyllgrön,
Fyllig, koncentrerad och mycket dryg jämfört med de få andra som finns på marknaden.
Ramslöksoljan är gjord på KRAV godkänd kallpressad rapsolja från gårdar i Skaraborg.
Oljan är helt utan tillsatser och innehåller inget annat än ramslök och olja.
Oljan som bör och kan förvaras i kyl har en hållbarhet på minst 1 år oöppnad. Öppnad flaska håller 1 månad i kylen.
Som kuriosa kan nämnas att när oljan lagras så får den toner av tryffel i smaken efter en tid...